Freshmotion
Vincent Smit
Freelance filmmaker & Coolblue videoproducer
Freshmotion filmmaker Vincent Smit

Freelance Filmmaker

Mijn naam is Vincent Smit, een gedreven professional die sinds 2012 actief is in het creëren van films en online video's voor social media. In 2011 heb ik mijn opleiding Communication & Multimedia Design afgerond aan de Haagse Hogeschool.

Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij een videoproductiebedrijf in Den Haag, waar ik vaardigheden heb ontwikkeld in zowel filmen als monteren. Na het behalen van mijn diploma ben ik bij dit bedrijf gaan werken. Gedurende die periode heb ik talloze films geproduceerd, variërend van bedrijfspromoties en evenementregistraties tot het vastleggen van onvergetelijke momenten, zoals huwelijken en aangrijpende gebeurtenissen, zowel nationaal als internationaal.

Op dit moment ben ik actief betrokken bij het creëren en bewerken van diverse videoprojecten, waarbij ik samenwerk met een breed scala aan opdrachtgevers, waaronder de Rijksoverheid, de Politie, en bedrijven in verschillende sectoren. Hierbij moet je denken aan informatieve voorlichtingsvideo's, interviews, registraties van evenementen, aankondigingen, wervingsfilms en documentaires. Daarnaast film ik bruiloften en uitvaarten voor particulieren. Met mijn brede ervaring en toewijding streef ik ernaar om de visie en boodschap van elke klant op een indrukwekkende en doeltreffende manier over te brengen, ongeacht het type project.

Videomaker Vincent Smit aan het filmen voor een Coolblue commercial

Videomaker bij Coolblue

Naast mijn freelance werkzaamheden, ben ik betrokken bij de videoproductie voor Coolblue als lid van een creatief team. Ons team omvat diverse specialisten op het gebied van contentcreatie en videoproductie, en we zijn verantwoordelijk voor het vervaardigen van uiteenlopende soorten videocontent voor zowel YouTube als diverse sociale mediaplatforms.

Binnen dit team werken we nauw samen met Coolblue om zowel merkgerichte 'brandmovies' te creëren, die worden verspreid via sociale mediakanalen, als informatieve adviesvideo's, engagementvideo's en productgerelateerde video's voor gebruik op het Coolblue YouTube-kanaal, de website en verschillende sociale mediaplatforms. Het eigen Coolblue YouTube-kanaal telt momenteel meer dan 100.000 abonnees.

Naast mijn rol in videoproductie, bied ik ondersteuning aan het vlogteam van Coolblue, waarbij ik assisteer bij opname- en montagewerkzaamheden. Daarnaast verzorg ik regelmatig workshops en cursussen, waarbij ik mijn expertise deel op het gebied van kleurcorrectie, camera- en montagetechnieken, belichting en audiobewerking.

In de showreel hieronder zie je enkele producties waar ik aan heb meegewerkt.

Commercial filmen voor Coolblue
Interview filmen
Bijen filmen
Coolblue Bezorger filmen