Freshmotion

Een uitvaartvideo

Een dierbare herinnering levend houden

Voorbeeld Tarieven

uitvaartvideo

Een begrafenis laten filmen

Een uitvaartvideo is een filmische weergave van een begrafenis. Op professionele wijze film ik begrafenissen voor een blijvende herinnering aan uw dierbare. Een uitvaartvideo biedt een bijzonder en persoonlijk manier om de herinnering aan een overleden dierbare in leven te houden en de emoties te delen met anderen. Het kan een troostende ervaring zijn om de uitvaart opnieuw te beleven en de emoties te delen met degenen die erbij aanwezig waren. Als ervaren uitvaartvideograaf leg ik alle emotionele momenten vast voor een onvergetelijke herinnering.

Het verdriet om het verlies van een dierbare is intens en een uitvaartvideo kan helpen bij het verwerken van deze emoties door een troostrijke herinnering te bieden. Ook voor degenen die niet aanwezig konden zijn bij de uitvaart, biedt een uitvaartvideo de mogelijkheid om toch deel te nemen aan de gebeurtenis. Dit is vooral waardevol voor kinderen die later terug kunnen kijken naar de video en zo de herinnering aan hun dierbare levend houden.

Hoe het werkt

Aanvraag

Je kunt zowel telefonisch als via e-mail contact met mij opnemen. De wensen kan ik met jou of de uitvaartbegeleider bespreken.

Offerte

Op basis van jouw wensen en het aantal uur filmen (met 1 of 2 camera's), stuur ik binnen één werkdag een vrijblijvende offerte.

Filmen uitvaart

Ik film zo onopvallend mogelijk alle belangrijke en mooie momenten. Met een kleine camera op gepaste afstand.

Montage film

De beelden worden gemonteerd op de door jouw uitgekozen muziek, zodat de uitvaartvideo nog persoonlijker wordt. Je kunt kiezen voor zwart-wit of kleur.

Oplevering

De uitvaartvideo wordt digitaal verstuurd. Wanneer je iets verandert wilt hebben aan de uitvaartvideo, is dat mogelijk. Bij één correctieronde zitten geen extra kosten.

Delen

Deel de uitvaartvideo met familie en vrienden voor een troostende herinnering. De uitvaartvideo kan in verschillende formaten opleverd worden.

In herinnering Puck

Een aantal jaar geleden kwam ik voor een grote uitdaging te staan in mijn werk als filmmaker. Merel en Mark waren trotse ouders van drie zoons. Merel werd zwanger van een vierde kindje, een dochter. Op een dag hoorde ze dat Puck niet meer leefde. De baby was overleden in haar buik door een probleem met de navelstreng en de placenta. Merel beviel na 37 weken van een doodgeboren baby.

Omdat ze Puck maar een paar dagen bij hun konden houden, wilden ze alles uit die dagen halen en vooral de herinnering levend houden. Met name ook voor de kinderen.

Bekijk hier de film die ik heb gemaakt.

Overleden baby
Babykamer met ledikant
Geschildert hartje op baby kist
Witte labrador
De film is voor ons heel erg belangrijk en vormt een troost voor ons grote gemis en verdriet.

Mark en Merel Langkemper

Kosten begrafenis filmen

De kosten voor het filmen van een uitvaart of begrafenis bedragen gemiddeld tussen de 550 en 800 euro inclusief BTW. Dit is afhankelijk van de duur van de opname en het aantal gebruikte camera's. De kosten bestaan uit het filmen van de uitvaart en het monteren van een uitvaartvideo. Hierbij zijn ook de nodige apparatuur, zoals een camera en geluidsapparatuur, inbegrepen.

Ik bied twee verschillende concepten aan voor het filmen van een uitvaart of begrafenis, een registratie en een uitvaartvideo.

Uitvaartvideo

Een uitvaartvideo is een filmische weergave van een begrafenis, waarin de mooie en belangrijke momenten worden vastgelegd en gemonteerd. Dit korte filmpje, dat meestal tussen de 8 en 10 minuten duurt, geeft een indrukwekkende blik op de gebeurtenissen en herinneringen van de dag. De uitvaartvideo wordt samengesteld op basis van de door jou uitgekozen muziek en de belangrijkste momenten uit de ceremonie. Hierdoor wordt de dag nog intenser beleefd en blijft de herinnering aan de uitvaart levendig.

Registratie

Bij een registratie wordt de gehele ceremonie met een vaste camera op statief vastgelegd, zodat er een profesionele opname van alle gebeurtenissen van de ceremonie ontstaat. Daarnaast worden de speeches die tijdens de ceremonie worden gehouden, ook opgenomen met professionele audio apparatuur. Hierdoor krijg je niet alleen een visueel, maar ook een audiovisueel beeld van de ceremonie en kunnen later de gehouden speeches nog eens teruggehoord worden. Op deze manier wordt er een waardevolle registratie gemaakt van de ceremonie die voor de toekomst bewaard kan worden.

Een voorbeeld van hoe een videoregistratie van een ceremonie eruit kan zien:

Videoregistratie ceremonie van een begrafenis

Gecombineerd

Uiteraard is het ook mogelijk om beide opties te kiezen. Je ontvangt dan twee films, een lange versie van de ceremonie en een korte uitvaartvideo van de gehele uitvaart.

Om een betere indicatie te krijgen van de kosten, verzoek ik je om contact met mij op te nemen.

06 30653761 info@freshmotion.nl
Uitvaartmand dragen
Uitvaartkist laten zakken in graf met touwen
Man en dochter bij het graf
Rouwauto volkswagen

Meest gestelde vragen over een uitvaartvideo

Heb je nog vragen over het laten filmen van een begrafenis? Bekijk dan de onderstaande vragen met antwoorden.
Staat jouw vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan contact met mij op via info@freshmotion.nl.

Je kunt kiezen tussen een uitvaartvideo of een registratie, of deze kunnen gecombineerd worden.

Uitvaartvideo
Een uitvaartvideo is ongeveer 10 minuten lang en samenvat alle belangrijke momenten van de uitvaart. Het maakt gebruik van opnames van verschillende perspectieven, die samengevoegd worden tot een korte video, begeleid door persoonlijke muziek.

Registratie
Een registratie is een uitgebreide opname van de gehele ceremonie, gemaakt met behulp van één vaststaande camera die zowel beeld als geluid vastlegt.

Je hebt de mogelijkheid om zelf te beslissen welke momenten van een uitvaart gefilmd moeten worden. Als je alleen de begrafenis vastgelegd wilt hebben, is dat natuurlijk een optie. Als er sprake is van een crematie, dan kun je er ook voor kiezen om niet alleen de ceremonie vast te leggen, maar ook de reis naar de plek waar de crematie plaatsvindt.

Ja, dat kan zeker. Ik film altijd in kleur waarbij ik achteraf de beelden zwart-wit kan maken. Daarnaast kan ik met filters een vintage-achtige look creëren zodat de uitvaartvideo nog meer sfeer krijgt. Neem vooral contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer je ervoor kiest om de hele uitvaart te laten filmen, zal ik vanaf begin tot eind erbij zijn. Ik begin dan op de locatie (thuis of extern) waar de kist staat, tot aan het einde van de uitvaart. Bij het maken van een uitvaartvideo, film ik momenten gedurende de uitvaart. Korte beelden die uiteindelijk aan elkaar gemonteerd worden om een compleet verhaal in beeld te brengen.

De uitvaartvideo kun je binnen twee weken verwachten. Wanneer je de uitvaartvideo eerder wilt ontvangen, kan dat uiteraard in overleg besproken worden.

Muziek die jij hebt uitgekozen. Dit maakt de uitvaartvideo nog persoonlijker.

Ook is het mogelijk om een crematie te laten filmen. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden info@freshmotion.nl.

Voor het filmen van een uitvaart gebruik ik één camera. Dit is een kleine camera die eruit ziet als een fototoestel om niet al te veel op te vallen. Wanneer een volledige opname van de ceremonie vereist is, gebruik ik twee camera’s. De ene camera staat vast op een statief en registreert de gehele ceremonie, inclusief speeches met mooi geluid, terwijl ik de tweede camera gebruik om close-ups te maken van specifieke momenten. Vervolgens gebruik ik de beelden van twee camera’s om een mooie afwisselende uitvaartvideo te maken.

Er zijn een aantal voordelen voor het laten filmen van een begrafenis, ik noem er hier een aantal:

Herinnering
Het filmen van een begrafenis kan een belangrijke herinnering zijn aan een dierbare die is overleden. Het kan troost bieden om de begrafenis nog eens terug te kunnen zien en de emoties te kunnen delen met anderen die erbij aanwezig waren.

Afwezigheid
Soms zijn er mensen die niet aanwezig kunnen zijn bij een begrafenis, bijvoorbeeld omdat ze ver weg wonen of omdat ze ziek zijn. Een uitvaartvideo kan hen toch de gelegenheid geven om de begrafenis te ervaren.

Emotionele steun
Een uitvaartvideo kan emotionele steun bieden aan degenen die achterblijven. Het kan helpen om het verlies te verwerken en om de rouwproces te verlichten.

Tijdens het filmen probeer ik aan te voelen welke personen belangrijk zijn. In overleg met een uitvaartbegeleider/uitvaartbegeleidster bespreek ik welke personen belangrijk zijn en terug moeten komen in de uitvaartvideo. Wanneer er iemand in de uitvaartvideo zit die wat minder belangrijk is voor de familie, kan dit uiteraard gewijzigd worden.