Freshmotion
Een trouwfilm van jullie bruiloft
Een stijlvolle trouwfilm van jullie dag
Voorbeelden Tarieven

De trouwvideograaf voor het filmen van jullie bruiloft

Wil je een stijlvolle trouwfilm die jullie bruiloft precies weergeeft zoals deze verlopen is? Laat jullie bruiloft filmen door een professionele trouwvideograaf. De beelden worden gemonteerd tot unieke trouwfilm. Niet geregisseerd of gemaakt, alles spontaan en zoals jullie bruiloft echt verlopen is.

Als trouwvideograaf heb ik jaren ervaring met filmen van kleine en grote bruiloften in binnen- en buitenland (Curacao, Oslo en Cannes). Bruiloften van o.a. Pieter van de Hoogenband en profvoetballer Erik Pieters heb ik op een bijzondere wijze mogen filmen.

Wil je echt iets anders dan een standaard bruiloft video? Kies dan voor een trouwfilm van Freshmotion.

Bruidegom trekt zijn overhemd aan
Bruid en bruidegom staan op een brug in Delft
Bruid trekt trouwjurk aan
Champagne inschenken

Hoe ga ik te werk

De dag van jullie bruiloft

Op jullie bruiloft begin ik in de ochtend met het filmen van de voorbereidingen zodat jullie van elkaar kunnen zien hoe jullie de ochtend beleefd hebben. De dag start meestal bij de bruid waar ik de voorbeidingen film (make-up en haar). Daarnaast film ik details van de ringen, schoenen, trouwjurk en andere mooie elementen van jullie bruiloft. Vervolgens ga ik naar de bruidegom om het aantrekken van zijn pak vast te leggen. Tot slot ga ik weer naar de bruid om het aantrekken van de bruidsjurk te filmen.

Ik werk alleen en film onopvallend waardoor jullie volop kunnen genieten van elkaar en de bruiloft. Gedurende de dag film ik op journalistieke wijze de mooiste momenten van jullie bruiloft.

Na de opnames monteer ik de beelden tot een trouwfilm. De trouwfilm duurt zo lang als jullie zelf uitgekozen muziek (meestal zijn dit twee nummers en duurt de trouwfilm ongeveer 5 á 6 minuten). Je kunt kiezen uit twee pakketten. De pakketten zijn uit te breiden met extra opnames zoals bijvoorbeeld de ceremonie, het diner of het feest.

Heb je nog andere wensen? Laat dit dan weten, alles is mogelijk. Standaard ontvangen jullie de trouwfilm in kleur, maar een trouwfilm in zwart-wit is ook mogelijk.

Voorbeelden

Trouwfilms

Bruidspaar sterretjes erehaag

Arianne + Brian

Op 4 december 2021 gaven Arianne en Brian elkaar hun JA-woord op een mooie monumentale trouwlocatie in Amsterdam, Westerliefde. Ik mocht hun prachtige huwelijk vastleggen voor een korte trouwfilm.

Bekijk trouwfilm
Bruidspaar houden elkaars handen vast bij ceremonie.

Bas + Sharon

De trouwfilm van Bas en Sharon die op zaterdag 20 juli 2019 elkaar het JA-woord gaven op een bijzondere locatie in Zuidoostbeemster, Fort Resort Beemster. Ik heb hun bruiloft gefilmd en gemonteerd.

Bekijk trouwfilm
Bruidspaar in trouwauto

Meer voorbeelden

De afgelopen jaren heb ik veel bruiloften mogen filmen. Helaas mag ik niet alle trouwfilms op mijn website plaatsen. Wil je meer voorbeelden zien van trouwfilms? Neem dan contact met mij op via de onderstaande knop.

Meer trouwfilms

Wat kost een trouwfilm

Een trouwfilm begint bij € 1295,-, inclusief btw voor het standaardpakket. Bij deze prijs ben ik gedurende ongeveer 8 uur aanwezig op jullie bruiloft, van 9:00 uur tot 18:00 uur. Mocht de bruiloft eerder beginnen of later eindigen, is dat geen enkel probleem. Voor wie meer gefilmd wilt hebben kan kiezen voor het uitgebreide pakket. In dit pakket zitten meer film uren en worden er drone opnames gemaakt (mits dit mag en mogelijk is)

Beide pakketten kunnen uitgebreid worden met extra opnames van bijvoorbeeld de ceremonie.

Standaardpakket

 • Kennismakingsgesprek
 • ± 8 uur opnames
 • Opnames tot het diner
 • Film van ongeveer 5 á 6 min
 • Zwart-wit en kleuren versie
 • WhatsApp formaat
 • Inclusief 1 aanpassingsronde
 • Oplevering binnen één week
 • Ruw materiaal
 • Alle opnames netjes gemonteerd

€ 1.295*

*Inclusief btw. en exclusief reis- en parkeerkosten.

Uitgebreid pakket

 • Kennismakingsgesprek
 • ± 12 uur opnames
 • Extra opnames: diner en feest
 • Film van ongeveer 6 á 7 min
 • Zwart-wit en kleuren versie
 • WhatsApp formaat
 • Inclusief 1 aanpassingsronde
 • Drone opnames
 • Afhankelijk van weer en locatie
 • Ruw materiaal
 • Alle opnames netjes gemonteerd

€ 1.595*

*Inclusief btw. en exclusief reis- en parkeerkosten.

Trouwfilm uitbreiden

Wil je de ceremonie in zijn geheel professioneel gefilmd hebben? Wil je dat er extra opnames gemaakt worden van het diner of prachtige drone opnames van jullie trouwlocatie? Zowel het standaardpakket als het uitgebreide pakket kunnen uitgebreid worden met de volgende opties.

Ceremonie filmen

€ 150

Jullie ceremonie wordt van begin tot eind gefilmd met een vaste tweede camera op statief inclusief professioneel audio.

Speeches filmen

€ 195

Alle speeches tijdens het diner worden gefilmd inclusief audio. Zo worden de mooiste verhalen voor altijd vastgelegd.

Drone opnames

€ 100

Prachtige droneopnames van jullie trouwlocatie (afhankelijk van weer en locatie). Drone inbegrepen bij uitgebreid pakket.

Same-day edit

€ 395

Tijdens jullie feest wordt de trouwfilm vertoond op groot scherm, zodat alle daggasten zien hoe jullie de dag beleefd hebben.

Hebben jullie andere wensen of ideeën bij jullie trouwfilm? Informeer naar de mogelijkheden.

Heb je nog vragen over het laten filmen van jullie bruiloft? Bekijk dan de onderstaande vragen met antwoorden.
Staat jouw vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan contact met mij op via info@freshmotion.nl.

Een trouwfilm duurt ongeveer 5 tot 6 minuten en bevat alle mooie hoogtepunten van de grote dag. Van de ochtend tot het dinert (of de eerste dans), alles wordt vastgelegd en samengevat in een kort maar krachtig geheel.

Ja, dat kan zeker. We kunnen kennismaken via een videocall of fysiek met een persoonlijk gesprek.

Om je gelijk gerust te stellen, nee. Sterker nog, je versterkt elkaar eigenlijk alleen maar om creatieve beelden te maken. Inmiddels heb ik genoeg ervaring om samen met een trouwfotograaf ongehindert een bruiloft vast te leggen.

Ja, dat kan zeker. Ik film bruiloften altijd in kleur waarbij ik achteraf de beelden zwart-wit kan maken. Daarnaast kan ik met filters een vintage-achtige look creëren zodat jullie trouwfilm nog meer sfeer krijgt. Neem vooral contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

De stijl van een trouwfilm hangt af van jullie voorkeur en wensen. Ik kies als filmmaker vaak voor een journalistieke stijl. Dus op ongewone wijze, precies zoals jullie dag verlopen is. Ik probeer altijd zo onopvallend mogelijk te filmen zodat het eindresultaat van de trouwfilm jullie nog meer verrast.

Het is belangrijk om vooraf te bespreken wat jullie willen en om duidelijke afspraken te maken over de stijl van jullie trouwfilm, zodat het eindresultaat aan de verwachtingen voldoet.

Nee, ik gebruik geen speciale effecten in jullie trouwfilm. Dit doe ik bewust niet omdat ik de trouwfilm stijlvol wilt houden.

Muziek wordt door jullie uitgekozen zodat de trouwfilm nog persoonlijker wordt. Meestal zijn dit 2 a 3 nummers. Ik kan jullie wel tips en adviezen geven voor het kiezen van de juiste muziek. Lees ook mijn blog over het kiezen van de juiste muziek voor een trouwfilm.

De trouwfilm wordt in hoge kwaliteit (4k) digitaal verstuurd naar jullie. De trouwfilm wordt geexporteerd in een formaat (mp4) die op alle computers en mobiele apparaten kan worden afgespeeld.

Dat kan zeker. Bij het "uitgebreide pakket" maak ik standaard een aantal beelden van het feest. Dan moet je denken aan een openingsdans (als die er is) en het begin van het feest. Als je het hele feest vastgelegd wilt hebben kan dat ook. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.